Thaise restaurateurs vragen om hulp om lockdowns te doorstaan

BANGKOK:- De Thaise restaurant associatie heeft premier Prayuth Chan-O-Cha gevraagd naar zijn plannen om restaurants te ondersteunen die tijdelijk zijn gesloten om Covid-19-infecties te helpen indammen.

Khun Thaniwan Kulmongkol, de voorzitter van de vereniging, zei gisteren dat ze een verzoekschrift had ingediend bij premier Prayuth met de vraag of hij plannen had om restaurants te steunen die financieel beschadigd waren door sluitingsbevelen.

Ze zei dat meer dan 100.000 restaurants moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen en dat haar vereniging veel klachten heeft ontvangen van noodlijdende restauranthouders.  Meer dan een miljoen mensen in de restaurantindustrie zijn getroffen door de sluiting en ze hebben nog geen regeringsplan gezien om deze industrie te herstellen, aldus khun Thaniwan.

Degenen die de industrie nodig hebben, willen weten hoe lang de overheid gezondheidsmaatregelen zal opleggen om de verspreiding van Covid-19 in te dammen, zodat ze hun toekomstige activiteiten kunnen voorbereiden en bepalen.

Bovendien is zo snel mogelijk een programma voor halve betaling op bezorgplatforms voor boodschappen nodig om het herstel van restaurants te ondersteunen, niet in oktober, zoals het Fiscaal Beleidsbureau beloofde.

Khun Thaniwan zei dat de vereniging had voorgesteld dat de regering hygiënische restaurants toestaat maaltijden te bereiden voor patiënten in het thuisisolatie-behandelingsprogramma voor een proefperiode in augustus en september, volgens het National Health Security Office.  Het eten zou door motorrijders worden bezorgd.

De bezorging van boodschappen zal de overdracht van het virus helpen voorkomen, aangezien patiënten hun huis niet hoeven te verlaten om boodschappen te doen, terwijl restaurants in zeer besmettelijke gebieden die worden getroffen door strikte gezondheidsmaatregelen kunnen worden geholpen als het programma hun bestellingen opneemt en haar inkomen herstelt, zo meent zij.

De vereniging zal restaurants selecteren die voedzame maaltijden voor patiënten kunnen bereiden en chauffeurs drie maaltijden per dag laten bezorgen.  De vereniging heeft informatie verzameld over restaurants in alle 50 districten van Bangkok.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!