Thailand koopt 8,5 miljoen sneltest antigeenkits voor massatests

BANGKOK:- De farmaceutische organisatie van Thailand, het GPO, maakte bekend dat het 8,5 miljoen Covid-19-sneltestkits zal kopen van de laagste aanbieder, wat 400 miljoen baht aan budget bespaart.

Khun Sirinut Cheewanphisannukul, zijnde de adjunct-directeur van het GPO, zei dat het bureau door het Rajavithi-ziekenhuis was toegewezen om 8,5 miljoen antigeentestkits (ATK) aan te schaffen voor het Nationaal Gezondheidsbeveiligingsbureau (NHSO).

Het GPO vroeg 19 van de 24 ATK-leveranciers om mee te bieden op het contract.  Khun Sirinut zei dat een bedrijf een prijs bood die lager was dan het budget dat door de NHSO was vastgesteld, waardoor meer dan 400 miljoen baht werd bespaard.  De prijs van elke testkit onder het koopcontract is ongeveer 70 baht.  Dit zou ook helpen de marktprijs van sneltest kits te verlagen, zei ze.

Het koopcontract wordt nu onderzocht door het Rajavithi Hospital, de NHSO-werkgroep en de GPO, terwijl de kits voor eind augustus aan verschillende instanties moeten worden uitgedeeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!