Thaise regering zal de TPMAP gebruiken om armoede in Thailand aan te pakken!

BANGKOK:- Tijdens de “Better Thailand Open Dialogue” afgelopen vrijdag zei minister van Binnenlandse Zaken, Khun Anupong Paochinda dat de Thaise regering op zoek was naar manieren om het armoedeprobleem aan te pakken.

Hij zei dat het kabinet vertrouwen had op het Thai People Map and Analytics Platform (TPMAP) voor details over kansarmen, zodat het probleem vanuit alle aspecten kan worden aangepakt, inclusief inkomen, gezondheid en het onderwijs.

Volgens TPMAP is Thailand’s “gerichte arme” bevolking dit jaar gestegen tot 1,03 miljoen, een stijging met 42.466 personen sinds 2019. Hij zei dat de regering ook teams zal sturen om bij mensen aan te kloppen en persoonlijk informatie te verzamelen.

“Het plan om het armoedeprobleem van het land binnen dit fiscale jaar aan te pakken is bekritiseerd, en veel mensen zeggen dat het niet kan.  Mijn doel is om relevante organisaties naar de problemen te laten luisteren en een oplossing te vinden”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat het TPMAP zal worden gebruikt om armoede aan te pakken vanuit vijf aspecten, namelijk gezondheid, levensonderhoud, inkomen, onderwijs en toegankelijkheid tot openbare diensten. 

TPMAP is een door de overheid gesponsord platform dat is gebouwd in samenwerking met de National Economic and Social Development Council (NESDC), het National Electronics and Computer Technology Center (NECTEC) en de National Science and Technology Development Agency (NSTDA).

Het platform verzamelt informatie over de bevolking, namelijk pasgeborenen, onderwijs, ouderen en huisvesting.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!