Eerlijke motortaxichauffeur in Bangkok weigert de  beloning voor het terugbrengen van portemonnee

BANGKOK:- Een motortaxichauffeur uit Bangkok werd niet alleen geprezen om zijn eerlijkheid, maar ook om zijn vrijgevigheid toen hij een verloren portemonnee aan de eigenaar terug gaf en de beloning weigerde.

De 39-jarige Preecha Mudlung, ging naar het politiebureau van Prachachuen in de wijk Chatuchak om te melden dat hij zaterdag zijn portemonnee was kwijtgeraakt terwijl hij op weg was naar zijn werk op zijn motor.

Ondertussen waren motortaxichauffeur Somnuek Sitthiprom en een passagier op hetzelfde politiebureau aanwezig om te melden dat ze een portemonnee hadden gevonden.

Toen Khun Somnuek aan Khun Preecha vroeg of de portemonnee die hij vond van hem was, controleerde Preecha het en ontdekte dat zijn pinautomaat, identiteitskaart, rijbewijs en 4.000 baht in contanten er allemaal onaangeroerd waren.

Khun Preecha zei dat toen hij zijn portemonnee niet kon vinden, hij besloot het verlies aan de politie te melden, zodat hij zijn pinpas kon bevriezen.

Khun Somnuek zei dat hij de portemonnee op de weg vond terwijl hij een passagier afleverde.  Hij zei dat hij de portemonnee had opgepakt en geopend met de passagier als getuige voordat hij naar het politiebureau ging.

Preecha wilde  vervolgens 500 baht  aan Somnuek geven, die dit vriendelijk weigerde, omdat Preecha het waarschijnlijk meer nodig had vanwege de huidige economische situatie.  De motortaxichauffeur zei echter genoegen te nemen met twee blikjes energiedrank.  Preecha zei ondertussen dat hij zo blij was dat er nog een aantal goede mensen in de samenleving zijn en dit verhaal wilde delen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!