Het Rig-to-reef-project blijkt in Pha-ngan uiterst succesvol!

SURAT THANI:- De kunstmatige riffen die negen jaar geleden in de Golf van Thailand rond het eiland Koh Pha-ngan in de provincie Surat Thani zijn aangelegd, hebben de zeedieren in het gebied een aanzienlijke impuls gegeven.

De Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Khun Varawut Silpa-archa, zei echter dat hij zijn plan om naar beneden te duiken en de riffen voor zichzelf te controleren moest annuleren vanwege de hoge golven en de moesson invloeden.

De kunstmatige riffen zijn gemaakt met zeven ontmantelde aardoliebronplatforms die zijn geschonken door Chevron Thailand Exploration and Production Ltd.

“Hoewel ik het niet persoonlijk heb gezien, laten de foto’s die gisteren door duikers zijn gemaakt, zien dat de kunstmatige riffen hebben gediend als de basis van een onderwaterecosysteem, waardoor het aantal zeeleven rond het eiland aanzienlijk is toegenomen”, zei hij.  .

De riffen werden in september 2013 geïnstalleerd als onderdeel van een rig-to-reef-project dat werd uitgevoerd in samenwerking met acht petroleumexploratiebedrijven.  Sindsdien heeft het ministerie meer dan 150.000 kunstmatige riffen geïnstalleerd die zijn gemaakt van ontmantelde olieplatforms die zo’n 36.000 rai van de Thaise wateren beslaan.

“Ik heb het Department of Marine and Coastal Resources de opdracht gegeven om de toestand van deze kunstmatige riffen te controleren en veranderingen en effecten op mariene hulpbronnen periodiek vast te leggen, zodat we verdere verbeteringen kunnen aanbrengen bij de implementatie van het project elders”, zei hij.

Op 8 maart 2019 kondigde het ministerie het gebied rond de kunstmatige riffen van Koh Pha-ngan aan als beschermd gebied.  Vissen en duiken zijn verboden in een poging om de snelheid waarmee jong koraal zich vastklampt aan de kunstmatige riffen te versnellen.

“We hebben geleerd dat het beperken van menselijke activiteit de sleutel is tot de wederopbouw van nieuw koraal, dat zal dienen als schuilplaats voor het leven in zee.  Het verbod geldt tot 8 maart 2023”, zei Varawut.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!