Het aantal zelfmoorden onder jongvolwassenen in Thailand in de afgelopen 5 jaar dramatisch gestegen

THAILAND:- Het aantal zelfmoorden onder Thaise tieners en jongvolwassenen is de afgelopen vijf jaar schrikbarend toegenomen, zo heeft het Thaise bureau ter preventie van zelfmoorden van het Departement Geestelijke Gezondheid gisteren bekendgemaakt.

Tussen 2017 en 2021 was het aantal zelfmoorden door mensen van 15-34 jaar vier keer hoger dan door mensen ouder dan 34, aldus het bureau.

Uit gegevens blijkt dat 439 Thais van 15-24 jaar zelfmoord pleegden in 2021, tegenover 428 een jaar eerder, terwijl 956 mensen van 25-34 jaar vorig jaar zelfmoord pleegden, vergeleken met 896 in 2020.

De informatie werd woensdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Nationale commissie voor geestelijke gezondheid.

De directeur-generaal van het departement geestelijke gezondheid, dr. Amporn Benjaponpitak, zei donderdag dat het zelfmoordcijfer onder Thais 7,8 per 100.000 inwoners was.  Ze beschuldigde zelfmoorden van hogere stress veroorzaakt door de impact van de Covid19 pandemie.

Volgens de Verenigde Naties is het wereldwijde gemiddelde negen zelfmoorden per 100.000 inwoners.

Thailand heeft ongeveer 72.000 patiënten met psychotische stoornissen die worden behandeld met een uitkering van de National Health Security Office. Uit een recent onderzoek van de afdeling onder universiteitsstudenten met psychische problemen bleek dat ze op zoek waren naar een beter begrip en de juiste houding ten opzichte van hun problemen, met name door relevant universitair personeel, aldus Khun Amporn.

Ze vroegen ook om veel aandacht, meer gemak bij het zoeken naar overleg en een betere coördinatie tussen hun universiteit en deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, die hen kunnen helpen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron:  The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!