Thaise regering verandert hun standpunt over het Sinovac vaccin, vanaf nu zal er met het AstraZeneca geprikt gaan worden

~IENE MIENE MUTTE~
(Dit aftelrijmpje wordt onder meer gebruikt om een willekeurig iets als eerste aan te wijzen)

BANGKOK:-Het Thaise ministerie van Volksgezondheid heeft besloten om het Covid-19-vaccin van AstraZeneca als een tweede dosis toe te dienen aan degenen die voor hun eerste injectie een Sinovac-prik hadden gekregen, in wat wordt gezien als een belangrijke verschuiving in het vaccinatiebeleid van de overheid.

De AstraZeneca-prik zal drie tot vier weken na de eerste Sinovac-injectie worden toegediend, zo verklaarde de minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul gistermiddag, en voegde er aan toe dat een combinatie van de vaccins zal meer immuniteit verlenen tegen de Delta-variant van het coronavirus.

Dat gezegd hebbende, legde de heer Anutin niet uit wat degenen die twee injecties van het Sinovac-vaccin hebben gehad, moeten doen zodra de wijziging in het beleid van kracht wordt, of hoe dit van invloed zou zijn op mensen die wachten op hun eerste of tweede dosis van het AstraZeneca-vaccin  .

De verandering werd aangekondigd nadat het National Communicable Diseases Committee een vergadering had belegd om maatregelen te bespreken om de snelle verspreiding van de Delta-stam aan te pakken, die voor het eerst werd ontdekt in India en snel de dominante stam in Thailand wordt.

Een bron bij het ministerie van Volksgezondheid zei dat vanaf nu een combinatie van de vaccins zal worden toegediend in de nationale inentingscampagne.

 “We zullen Sinovac-prikken niet meer toedienen als de eerste, tweede of booster-injectie. Volgens onderzoek kan een injectie met Sinovac, gevolgd door een AstraZeneca-injectie, een immuunrespons veroorzaken die bijna gelijk is aan twee injecties van AstraZeneca’s,”  aldus de bron.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Thaise regering verandert hun standpunt over het Sinovac vaccin, vanaf nu zal er met het AstraZeneca geprikt gaan worden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!