LET OP ! Thaise criminelen doen zich voor als immigratiebeambten met de bedoeling uw geld afhandig te maken

~DOOR VRAGEN WORDT MEN WIJS~
(Door het stellen van vragen kun je veel te weten komen en veel kennis opdoen)

BANGKOK:- Op de Facebook-pagina van de Thaise immigratiedienst prijkt een waarschuwing dat buitenlandse expats alert moeten zijn op Thaise criminelen die zich voordoen als immigratiebeambten in een poging geld af te persen.

De waarschuwing op de Facebook-pagina van het immigratiebureau luidt: “momenteel zijn er imitators van de immigratiepolitie die onwettige activiteiten uitvoeren.”

In het bericht staat dat de criminelen zich richten op individuen en bedrijven om steekpenningen of andere voordelen te vragen in ruil voor hulp.

Het advies aan buitenlanders in Thailand is om altijd te vragen om een ​​identiteitskaart van de politie als ze worden benaderd door iemand die beweert een immigratiebeambte te zijn.

De identiteitskaart moet de rang, naam, achternaam en de naam van de organisatie bevatten die zij beweren te vertegenwoordigen.

Als alternatief kunnen mensen de hotline 191 bellen of contact opnemen met de organisatie die op de ID-kaart staat om te verifiëren dat de persoon is wie ze zeggen dat ze zijn.

Het zich voordoen als politie- of immigratiebeambte in Thailand is een strafbaar feit, waar een fikse sanctie op staat.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Aseannow.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!