Thaise regering schiet de entertainment-medewerkers met 5000 baht te hulp in de Covid-crisis

BANGKOK:- Werknemers wier inkomsten aanzienlijk zijn gedaald sinds de regering uitgaansgelegenheden heeft gesloten om de verspreiding van Covid19 virus in te dammen, krijgen binnenkort elk 5.000 baht ter compensatie, zo maakte de plv. regeringswoordvoerster, Khun Traisulee Traisoranakul bekend.

“Het ministerie van Arbeid zal het plan tijdens de volgende kabinetsvergadering voorstellen en het geld kan voor het einde van het jaar worden uitbetaald”, zei ze.  

“Om in aanmerking te komen, moeten kandidaten de Thaise nationaliteit hebben, deel uitmaken van het socialezekerheidsstelsel en een tewerkstellingsattest kunnen overleggen van bedrijven die zich hebben geregistreerd bij het ministerie van Handel of Binnenlandse Zaken.  Dit geldt voor entertainmentbedrijven zoals pubs, bars, massagesalons en karaoke-tenten die zijn gesloten.”

Na goedkeuring zal het ministerie het geld rechtstreeks storten via het PromptPay-account dat is gekoppeld aan het nationale identiteitsbewijs van de kandidaat.

Degenen die géén deel uitmaken van het socialezekerheidsstelsel, zoals zelfstandigen, kunnen vóór 14 januari een aanvraag indienen om begunstigden te worden op grond van artikel 40 van de socialezekerheidswet.

“Alleen Thaise staatsburgers van 15 tot 65 jaar komen in aanmerking voor een aanvraag op grond van artikel 40. Ze kunnen ervoor kiezen om 70, 100 of 300 baht per maand bij te dragen, maar hoe meer je betaalt, hoe beter de voordelen die je krijgt in geval van ziekte of letsel.  ‘, zo voegde Traisulee eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!