Politie valt illegale strandclub in de omgeving van Pattaya binnen en arresteert meer dan 66 mensen die naar verluidt het nooddecreet van Covid19 overtraden

PATTAYA:- De politie van Pattaya viel gisteravond, 26 juli 2021, een illegale strandclub op het strand van Pattaya binnen, met naar verluidt zowel buitenlanders als Thais aantreffend, drinkend, feestend en socialiserend ondanks de strikte Covid-19-regels die momenteel van kracht zijn in de provincie Chonburi om de verspreiding van Covid19 virus te stoppen.

De inval vond gisteravond de Bamboo Beach Club gelegen aan Moo 5 plaats net voor het tijdstip dat de avondklok om 21:00 uur als onderdeel van Covid-19-gerelateerde maatregelen in Chonburi in werking zou treden.

De inval werd geleid door khun Pornchai Sangsai van het districtskantoor van Banglamung en bevolen door Khun Wuttisak Singhadecho, bij deze inval waren meerdere agenten uit Chonburi en Banglamung betrokken.

De inval volgde op bevel van de autoriteiten van Banglamung die een undercoveragent naar de locatie gestuurd hadden om  eens poolshoogte te nemen en of dat werkelijk de Covid19 maatregelen werden overtreden.  Dit volgde naar verluidt op verontrustende telefoontjes van meerdere bezorgde burgers dat er de locatie gefeest werd en andere gerelateerde Covid19maatregelen niet opgevolgd werden. De bezorgde burgers waren naar verluidt bezorgd over de verspreiding van Covid19 virus en hadden daarom dit incident bij de autoriteiten gemeld.

Momenteel zijn vanwege Covid-19-maatregelen alle restaurants gesloten voor diners, is de verkoop van alcohol verboden, zijn stranden volledig gesloten, zijn alle toeristische attracties en uitgaansgelegenheden gesloten, zijn bijeenkomsten van meer dan vijf personen verboden (en meer dan één  persoon rond alcohol), en een verscheidenheid aan andere Covid19 gerelateerde regels en beperkingen in het Pattaya-gebied.

Ambtenaren van Banglamung, onder leiding van de heer Sangsai, meldden dat tientallen klanten aten, alcohol dronken, socializen, feesten en zich vermengden op de locatie tegen de bovengenoemde regels, velen naar verluidt zonder mondkapjes en niet op sociale afstand.  Verscheidene van de klanten probeerden naar verluidt te ontsnappen toen de politie arriveerde, maar hun vluchtpoging faalde omdat de politie de lokaliseren omsingeld had.

Volgens Khun  Sangsai werden in totaal 66 mensen, 37 Thais en 29 buitenlanders gearresteerd op de locatie.  Het club zal onder de Chonburi-orders 62/2564 vervolgd worden, hoewel ze niet specifiek door de politie van Banglamung werden benoemd. Volgens het nooddecreet kunnen gearresteerden, inclusief klanten, hoge boetes en zelfs mogelijke gevangenisstraffen krijgen.  De gearresteerde personen zijn voor verdere behandeling naar het politiebureau van Banglamung gebracht en zullen deze morgen nog voor de rechter moeten verschijnen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Nieuws 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Het Pattaya Nieuws

2 gedachten aan “Politie valt illegale strandclub in de omgeving van Pattaya binnen en arresteert meer dan 66 mensen die naar verluidt het nooddecreet van Covid19 overtraden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!