Thaise regering is van plan om vanaf oktober veel provincies voor het toerisme open te stellen

BANGKOK:- Ondanks de aanhoudend hoge coronacijfers wil de regering in Thailand het land in oktober openstellen voor het toerisme.  Dit nadat sinds juli de grootste eilanden Phuket en Ko Samui weer volledig gevaccineerde gasten ontvangen, vanaf 1 oktober zal de hoofdstad Bangkok en de provincie Chonburi met de populaire badplaats Pattaya gaan volgen.

Het cultureel centrum Chiang Mai in het noorden en Prachuap Khiri Khan met de stad Hua Hin, de zomerresidentie van de Thaise koninklijke familie, zou dan ook gaan openen.  

Medio oktober zullen naar verwachting nog eens 21 provincies in het koninkrijk volgen, zo citeerde de krant Bangkok Post, waarbij de redactie op hun beurt de minister van Toerisme Phiphat Ratchakitprakarn citeerde.  “De regering dringt aan op haar plan om deze gebieden open te stellen”, zei hij.  Voorwaarde is wel dat dan 70 procent van de mensen in de getroffen gebieden volledig moet zijn ingeënt.  

De autoriteiten hebben er echter alle vertrouwen in dat de pandemie in oktober aanzienlijk zal verbeteren, omdat er dan aanzienlijk meer vaccins beschikbaar zal zijn.  De belangrijke toeristische sector is al anderhalf jaar aan de gang.  

Het aantal besmettingen in het land met 70 miljoen inwoners daalt langzaam.  Vandaag meldden de autoriteiten in de laatste 24 uur 14.653 nieuwe besmettingen en 271 dodelijke slachtoffers.  Half augustus stond het aantal nog op recordniveaus van ruim 22.000 besmettingen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in  Thailand 
Bron: Bangkok Post

2 gedachten aan “Thaise regering is van plan om vanaf oktober veel provincies voor het toerisme open te stellen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!