RIP Thailand start met het monitoren van afgelegen straten en eenzame steegjes, om het voor vrouwen veiliger te maken

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise politie, afgekort het RIP geheten, gaat 15 “Smart Safety Zones” in het hele land testen om afgelegen straten en eenzame steegjes veiliger te maken voor vrouwen.

Een videoclip van het project “Smart Safety Zone 4.0”, dat donderdag door de RTP werd gepubliceerd, toonde een netwerk van CCTV-camera’s, mobiele bestelwagens en drones die verbonden waren met een controlekamer.  Elke Smart Safety Zone beschikt ook over geautomatiseerde inbelstations om verdachte activiteiten of misdaden te melden, en SOS-palen met QR-codes die gebruikers via hun telefoon toegang geven tot een politie-noodapp.

Het project is geïnitieerd door de hoofdcommissaris van de nationale politie, generaal Suwat Jangyodsuk met als doel de aanwezigheid van de politie uit te breiden naar alle uithoeken van steden.

De Smart Safety Zones worden getest op politiebureaus in Bangkok (Lumpini, Huai Khwang en Phasi Charoen), Nonthaburi (Pak Kret), Nakhon Ratchasima (Pak Chong) en de Muang-districten Samut Prakan, Ratchaburi, Pattaya, Phuket, Hat Yai, Prachin  Buri, Chiang Mai, Udon Thani, Phitsanulok en Rayong.

Generaal Suwat is de mening toegedaan dat het vrouwelijk schoon na 21.00 uur zonder angst de straat op kunnen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in  Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!