Duizenden katten tijdens de pandemie op Koh Phi Phi gestrand

KOH PHI PHI:- Meer dan 1.000 katten zijn op het eiland Phi Phi, in de provincie Krabi in Thailand, door hun baasjes achtergelaten het Covid19 de toeristenindustrie van het eiland tot een nulpunt had gebracht.

De eigenaren van de kat, die voorheen op het eiland werkte of ondernemer waren, verlieten het eiland bij bosjes aan het begin van de pandemie, in de veronderstelling dat het slechts tijdelijk zou zijn.  De situatie is echter nooit echt verbeterd.

Slechts enkelen kwamen terug om hun katten op te halen, nadat duidelijk was geworden dat toeristen niet snel zouden terugkeren naar de vakantie-eilanden, zo vertelde khun Suda Klinchuen, een vrijwilliger bij de opvang van zwerfdieren.

De autoriteiten hebben geprobeerd de kattenpopulatie onder controle te krijgen door middel van massale sterilisatie, maar het mocht niet baten.

Het resultaat is dat er elke dag een groot aantal katten op de wegen van het eiland te zien zijn, wachtend om gevoed te worden door kattenliefhebbende vrijwilligers.  Volgens Suda begon het voeren in maart vorig jaar.

“Veel van hen lijden honger”, zei ze, eraan toevoegend dat ze momenteel voor het kattenvoer betaalt.

De gestrande katten blijven echter gezond en worden ’s morgens en’ s avonds gevoederd door de vrijwilligers.  Er was een Facebook-pagina opgezet onder de naam vertaald als “The Stranded Cats of Phi Phi Islands” en open voor donaties.

De Thaise autoriteiten hebben het eiland bezocht en bevestigde dat de kattenpopulatie meer dan 1.000 bedroeg.

Olleke Bolleke in Zuid Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!