Thaise regering handhaaft zijn “neutrale” positie in conflict tussen de Oekraïne en Rusland

BANGKOK:- De Thaise regering heeft de neutraliteit van Thailand in de crisis tussen Rusland en Oekraïne opnieuw bevestigd. De opmerkingen werden afgelopen dinsdag gemaakt tijdens een Thaise kabinetsvergadering om de zich ontvouwende crisis te beoordelen, als antwoord op verzoeken van meer dan 25 diplomaten in Thailand aan de regering om zich uit te spreken tegen de Russische invasie van Oekraïne.

Premier-generaal Prayut Chan-o-cha zei tijdens de discussie dat de langdurige relatie van Thailand met Rusland moet worden overwogen en dat het Koninkrijk voorzichtig moet zijn.  

Hij merkte op dat Thailand zich zal houden aan het standpunt van ASEAN over het geschil tussen Rusland en Oekraïne, aangezien de groepering heeft gepleit voor besprekingen tussen de conflicterende partijen.

Toen het kabinet specifiek werd gevraagd welke stappen zullen worden ondernomen om de impact van het conflict op Thailand te verzachten, zei premier Prayut dat hij een spoedvergadering met zijn plaatsvervangers gaat beleggen om hen op te dragen maatregelen te bedenken om de situatie aan te pakken.

Thaise en Russische functionarissen kwamen vorige maand bijeen om een ​​reeks bilaterale betrekkingen te bespreken, waaronder plannen om de 125e verjaardag van het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen de twee naties dit jaar te herdenken.

Thailand heeft ook de hulp van Rusland ingeroepen bij zijn poging om toe te treden tot de vrijhandelszone van de Euraziatische Economische Unie.  Bovendien nodigde de regering Rusland uit om afgevaardigden te sturen naar de 2022 Asia-Pacific Economic Cooperation-conferentie in Thailand.

Het bovenstaande bericht is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se te worden weer gegeven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: TPN News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!