De smog in Mae Hong Son verhinderde de landing van het vliegtuig van de Amerikaanse ambassadeur

MAE HONG SON:- Door het slechte zicht boven de luchthaven Mae Hong Son, veroorzaakt door smog, moest heg vliegtuig met de waarnemend Amerikaanse ambassadeur de landing afbreken en terugkeren naar de internationale luchthaven van Chiang Mai.

De 9-persoons Beechcraft King Air 200 die de Amerikaanse zaakgelastigde Michael Heath vervoerde, de waarnemend ambassadeur, stond op het punt om 09.05 uur te landen op de luchthaven Mae Hong Song, maar laaggelegen smog verhinderde de piloot de landingsbaan te zien.

Hij besloot een landing af te breken en keerde terug naar de internationale luchthaven van Chiang Mai om te wachten tot het zicht later op de dag zou verbeteren.

Mr. Heath zou samen met de vice-gouverneur van Mae Hong Song een ceremonie voorzitten om een ​​project te lanceren om oude doodskisten in een grot in het Pang Ma Pha-district te conserveren.

Het conserveringsproject van de Faculteit der Archeologie van de Silpakorn University heeft een subsidie ​​van US $ 220.000 (7,17 miljoen bath) ontvangen van het US Ambassador’s Fund for Cultural Preservation.  Heath zou de beurs officieel overhandigen aan prof.dr. Rasamee Chusongdej, een archeoloog van de faculteit.

De waarnemend ambassadeur annuleerde uiteindelijk zijn plan om naar Mae Hong Son te reizen en bezocht in plaats daarvan het aardbevingscentrum van de Royal Thai Navy op de Doi Suthep.

Het meteorologisch bureau meldde dat het zicht over de provincie van 06.00 uur tot 10.00 uur uiterst belabberd was.

Het station dat de luchtvervuiling meet in Tambon Jong Kham, Muang district, zei dat PM2.5-deeltjes werden gemeten met 98 microgram per vierkante kubieke meter lucht, wat aanzienlijk hoger is dan de veiligheidsnorm.

Het meteorologisch bureau meldde voorts dat er verschillende hotspots zijn ontdekt in de noordelijke provincies, blijkbaar door akkerverbrandingen en door bosbranden in Myanmar, met als gevolg slecht zicht en een grotere hoeveelheid PM2,5-verontreinigende stoffen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!