Thaise regering dringt erop aan om hanengevechten te promoten om toeristen te vermaken

NAKHON RATCHASIMA:- Het promoten van traditionele hanengevechten zou inderdaad de economie kunnen stimuleren en meer toeristen naar het land kunnen trekken, zo beweerde de eigenaar van een hanenvecht-arena in Korat.

Khun Worachit Paengpairee, wiens hanenvecht-arena zich in het hoofddistrict in de noordoostelijke provincie bevindt, reageerde op een voorstel van minister van Justitie, Khun Somsak Thepsuthin om traditionele dierenraces en -gevechten – zoals hanen- en visgevechten – te promoten om zowel het toerisme als de “soft power” van het land te vergroten.  .

Khun Worachit zei dat hoewel hanengevechten diep geworteld zijn in de Thaise cultuur, de aantrekkingskracht ervan beperkt is door beperkingen.  Het is bijvoorbeeld alleen toegestaan ​​op vergunde locaties en arena’s waar toeschouwers wedden op wedstrijden.

“Hanengevechten hebben te maken met groeibeperkingen in Thailand, omdat het wordt geassocieerd met gokken”, zei Worachit. Dit stigma vermindert de vraag naar het fokken van hanen, voegde hij eraan toe.

Als de gevechten worden gepromoot als traditionele Thaise evenementen, zal hun populariteit toenemen.  Het fokken, fokken en verhandelen van vechthanen zou ook toenemen, zei hij.

Khun Worachit zei dat er presentaties kunnen worden gehouden over de geschiedenis van hanengevechten in Thailand en dat buitenlandse toeristen moeten worden aangemoedigd om de wedstrijden te bekijken.

Hoewel hanengevechten sterk gereguleerd zijn, kunnen vechthanen tot een miljoen baht worden verkocht, zei hij, eraan toevoegend dat de regering de activiteit moet opvoeren en promoten als een cultureel evenement en normen moet opstellen voor ondernemers om traditionele hanengevechten en arena’s te openen.

Met overheidssteun zullen hanengevechten exponentieel groeien en zullen de belastinginkomsten stijgen, zo zei Worachit en verwierp beschuldigingen dat hanengevechten wreed zijn en zei dat vechten ingebed is in het gedrag van hanen.  Eigenaars van vechthanen zijn enorm trots op ze, zei Worachit, eraan toevoegend dat sommigen zoveel van ze houden dat ze bij hun in hun bed laten slapen.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!