Thaise regering belooft de dwangarbeid in gevangenissen te verbieden

BANGKOK:- De Thomson Reuters Foundation onthulde dat het Thaise departement van gevangeniswezen beloofd heeft de dwangarbeid in de Thaise gevangenissen uit te bannen en een fatsoenlijk loon te betalen aan gevangenen die ervoor kiezen om te mogen werken

De rapporten over gevangenisarbeid, die in december werden gepubliceerd, toonden aan dat gevangenen in sommige Thaise gevangenissen werden gedwongen om visnetten te maken voor particuliere bedrijven onder dreiging van straffen, waaronder afranselingen en verlate vrijlating.

“Na kritiek van de Thaise gedetineerden die zeggen  gedwongen te worden om visnetten om voor particuliere bedrijven te maken. zal de afdeling Correcties komen met maatregelen om gevangenen vrijwillig te laten werken”, zo stond in de Bangkok Post te lezen.

“Het soort werk moet veilig zijn en mag geen gevaar voor gevangenen gevangen opleveren”.

Er zullen nieuwe commissies worden gevormd om toezicht te houden op de hervormingen in elk van de 143 gevangenissen van het land, volgens de verklaring, en het loon van gevangenen in overeenstemming te brengen met het minimumloon van elke provincie.

Het minimumloon van Thailand varieert momenteel van 313 baht tot 336 baht per dag, afhankelijk van de provincie.

De meeste gevangenen die met de Thomson Reuters Foundation spraken, zeiden dat ze het equivalent van ongeveer 30 baht per maand verdienden, hoewel sommigen zeiden dat ze helemaal geen loon kregen.

Het Freedom Fund, een organisatie tegen slavernij, verwelkomde de beloofde hervorming, maar zei dat het onduidelijk was hoe de afdeling Correcties voor transparantie zal zorgen.

“Tot nu toe heeft niemand toegang kunnen krijgen tot gevangenen”, zegt programmaadviseur Roisai Wongsuban.

“Deze kwestie gaat inmiddels niet alleen méér over Thailand. Het departement van gevangeniswezen moet in staat zijn internationale kopers gerust te stellen door middel van onafhankelijke inspecties en openbaarmaking van contracten tussen gevangenissen en bedrijven.”

Vorige maand heeft een coalitie van mensenrechtengroeperingen een petitie ingediend bij de Amerikaanse douane- en grensbescherming, het CBP, de grootste Amerikaanse federale wetshandhavingsinstantie, waarin wordt opgeroepen tot stopzetting van de invoer van netten die mogelijk zijn geproduceerd met behulp van gevangenisarbeid door twee Thaise bedrijven.

Volgens de U.S. Tariff Act mogen goederen die zijn gemaakt met dwangarbeid of gevangenisarbeid het land niet binnen, en het CBP heeft de bevoegdheid om aanhoudingsbevelen uit te vaardigen tegen dergelijke goederen om de verkoop ervan op de markt te voorkomen. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  China Morning Post

Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!