Thaise Rechtbank verlaagt de straf voor bejaarde vrouw inzake de moord op haar schoonzoon, de nationale schutter Jakkrit Panichpatikum

MINBURI:- De rechtbank van Minburi bevestigde gisteren de vonniswijziging, die was uitgesproken inzake de moord die door Khun Surang Duangchinda op haar schoonzoon Khun Jakkrit Panichpatikum – een lid van het nationale schietteam, verricht was. De rechtbank besloot haar levenslange gevangenisstraf om te zetten tot 25 jaar.  Alle andere details in het vonnis blijven ongewijzigd.

De rechtbank zei dat de straf van Surang Duangchinda was verlaagd omdat ze oud was en geen strafblad had en de misdaad onder nood had begaan.  Het zei ook dat haar bekentenis had geholpen bij het onderzoek van de zaak.

De 79 jaar oude Surang, zei dat ze de aanslag had geregeld omdat ze haar dochter wilde bevrijden van huiselijk geweld, dat al jaren aan de gang was.

Khun Jakkrit, 40, werd op 19 oktober 2013 doodgeschoten terwijl hij in zijn auto zat in de wijk Minburi in Bangkok.

Op 19 december 2016 heeft de provinciale rechtbank van Minburi de weduwe van Jakkrit, Dr. Nitiwadee Pucharoenyos, alias “Mor Nim” en advocaat Santi Thongsem ter dood veroordeeld voor het brein achter de moord.  Het gaf ook een levenslange gevangenisstraf aan de schutter khun Jeerasak Klinkhai en motorrijder Tawatchai Phetchote.  De vier beklaagden werden ook veroordeeld tot het betalen van 2,5 miljoen baht aan Jakkrits ouders.

De rechtbank sprak de schoonmoeder van Jakkrit echter vrij.

Op 7 augustus 2018 vernietigde het hof van beroep het vonnis en sprak de weduwe van Jakkrit vrij, maar gaf Khun Surang een doodvonnis nadat ze bekende het brein achter de moord te zijn.  De rechtbank heeft haar straf later teruggebracht tot levenslang.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!