Thailand moet zo snel mogelijk weer open maar “zonder toeters en bellen” als het wil overleven

BANGKOK:- De Thaise industrie federatie, het FTI, vreest dat toeristen mogelijk niet geïnteresseerd zijn in Thailand als het land er te lang over doet om zijn deuren te openen.

De voorzitter van het FTI, khun Suphan Mongkolsuthee zei dat het veilig is voor Thailand om open te gaan, aangezien 40 tot 50 procent van de bevolking is ingeënt.

 Ook, zei hij, is het aantal dagelijkse gevallen gedaald en heeft Thailand de faciliteiten om Covid19 patiënten te behandelen.  Hij zei echter dat de autoriteiten de vaccinatiegraad in het bedrijfsleven moeten versnellen voordat het land wordt heropend.

Khun Suphan voorspelde dat het bruto binnenlands product van Thailand met minder dan 1 procent zal groeien, aangezien het aantal toeristen dat in het kader van sandbox-regelingen bezocht, lager was dan verwacht.

Hij zei dat hoewel de economie tekenen van herstel vertoont en de economische activiteiten zijn hervat na het opheffen van de lockdown, de regering nog steeds een helpende hand moet bieden aan kleine bedrijven.  Hij zei dat de meeste kmo’s niet kunnen heropenen vanwege liquiditeitsproblemen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!