Phuket verbiedt wéér de verkoop van alcohol in restaurants

PHUKET:- Het verbod op het verkopen en consumeren van alcohol in restaurants is in Phuket opnieuw ingesteld en duurt tot minimaal 16 augustus.  Bepaalde “sociale activiteiten”, zoals feesten op openbare plaatsen, zijn nu ook de komende twee weken verboden.  Het bevel dat gisteren werd aangekondigd door de gouverneur van Phuket, khun Narong Woonciew, kan worden verlengd als de Covid-19-situatie niet verbetert.

Phuket is opnieuw geclassificeerd op de kleurgecodeerde zoneschaal van de regering op basis van de Covid-19-situaties in de provincie.  De eilandprovincie stapte over van een bewaakte “gele” zone naar een gecontroleerde “oranje” zone om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.  De zoneherziening van het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie is vandaag van kracht geworden.  Vóór de herziening was Phuket de enige “gele” zone.

Gisteren werden er  382 mensen in Phuket in het ziekenhuis vanwege het coronavirus opgenomen Er zijn in het hele land in totaal 209.039 actieve gevallen van Covid-19.

Vorige week overschreden de infecties in Phuket de door de overheid vastgestelde drempel van 90 wekelijkse Covid-19-gevallen.  Ambtenaren zeiden eerder dat als de gevallen de lat zouden overschrijden, ze het heropeningsplan van de “Phuket Sandbox” zouden heroverwegen, waardoor buitenlandse reizigers die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 de eilandprovincie kunnen binnenkomen zonder quarantaine. 

Het”Sandbox plan” is nog steeds van toepassing, maar de provinciale autoriteiten hebben harde maatregelen opgelegd, waaronder een verbod op alcohol in restaurants en het beperken van reizen tussen provincies, om het virus in te dammen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Phuket News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!