Thaise prinses Bajrakitiyabha (44) niet getroffen door een hartaandoening maar door een subarachnoïdale bloeding in haar hoofd

BANGKOK:- Prinses Bajrakitiyabha ligt in coma, niet zoals eerder verondersteld als gevolg van een hartaandoening maar door een subarachnoïdale bloeding in haar hoofd. Ze is de dochter en meest waarschijnlijke opvolger van de koning. Bronnen hebben laten weten dat ze kunstmatig in leven wordt gehouden. Als ze komt te overlijden, zou dat de monarchie in Thailand in een diepe crisis storten.

De laatste informatie uit koninklijke bronnen is dat het paleis zou kunnen proberen haar dagenlang kunstmatig in leven te houden op een ECMO-machine in het Chulalongkorn-ziekenhuis, misschien zelfs tot na nieuwjaar, waarna ze de machine zullen uitschakelen en zullen aankondigen dat ze is overleden.

Men is bang dat als nieuwjaarsfeesten moeten worden afgelast en het toerisme en de horeca in deze cruciale tijd van het jaar opnieuw een klap krijgen, na alle pijn die ze hebben geleden tijdens de pandemie, dit zal het antimonarchische sentiment in Thailand ongebreideld aanwakkeren.

Het paleis moet nu beslissen wanneer het haar van de machine haalt en haar dood aankondigt.

Premier Prayut Chan-ocha en zijn kabinet hebben ook een bezoek gebracht aan het ziekenhuis om symbolische offers te brengen aan een portret van Bajrakitiyabha en een condoleanceregister te ondertekenen.

Er is genoeg precedent in de Thaise monarchie om het aankondigen van een overlijden uit te stellen tot het juiste moment.

Al met al een zeer trieste gebeurtenis voor het Koninklijk huis van Thailand, zeker ook voor Koning Vajiralongkorn, die toen het bij hem doordrong dat hij zijn dochter zou verliezen, ineen stortte en in huilen uitbrak. Desondanks eiste hij dat de inspanningen om haar te redden moesten worden voortgezet, hetgeen kansloos was, omdat toen prinses Bajrakitiyabha in het Chulalongkorn-ziekenhuis aankwam, al meer dan 10 uur geen hartslag of hersenfuncties had.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Nederland
Bron: Social media

Eén gedachte over “Thaise prinses Bajrakitiyabha (44) niet getroffen door een hartaandoening maar door een subarachnoïdale bloeding in haar hoofd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!