Thaise prinses Bajrakitiyabha (44) dan toch niet overleden: “Ze is stabiel”

BANGKOK:- De Thaise prinses Bajrakitiyabha, de oudste dochter van koning Vajiralongkorn (70), is in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hartprobleem. Dat heeft het Thaise koninklijk paleis in een verklaring laten weten. Daarin stond ook dat de toestand van de prinses “tot zekere hoogte is gestabiliseerd.”

De 44-jarige Bajrakitiyabha verloor het bewustzijn in de provincie Nakhon Ratchasima en werd nadien behandeld in een nabijgelegen ziekenhuis. Zij werd daarna per helikopter naar Bangkok gevlogen nadat haar toestand was gestabiliseerd. 

Gisteravond verschenen er al berichten op sociale media, waarin werd gespeculeerd dat de prinses zou zijn overleden. Donderdag meldde onder anderen journalist Andrew MacGregor op Twitter dat de prinses dood is verklaard, waarbij hij zich baseerde op paleisbronnen.

De prinses is het enige kind uit het eerste huwelijk van Vajiralongkorn met prinses Soamsawali. Zij waren van 1977 tot en met 1991 getrouwd. Bajrakitiyabha is een van de kinderen die in aanmerking komt als opvolger van Vajiralongkorn, hoewel die nog niet formeel een opvolger heeft aangewezen na zijn aantreden in 2016.

Koninklijke crisis
De Thaise monarchie wordt beschermd door strenge majesteitsschenniswetten die kritisch commentaar op de koning, koningin, troonopvolger of regent bestraft met maximaal vijftien jaar gevangenisstraf. Dat maakt publiekelijk debat over het koningshuis in het land zelf vrijwel onmogelijk.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Redactie TMG
Bron: Telegraaf.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!