Een koudefront brengt deze week koude rillingen in Pattaya

PATTAYA:- Het meteorologisch instituut van Thailand voorspelde vandaag dat de temperatuur in het noordoosten met 4-6° Celsius zal dalen, terwijl de noordelijke, oostelijke en centrale regio’s, inclusief Bangkok, een daling van 3-5° Celsius zullen ervaren.

Het meteorologisch instituut, afgekort het TMD genoemd heeft voorspeld dat een sterk koufront uit China ervoor zal zorgen dat de temperatuur in het grootste deel van het land tot 18 december zal dalen, behalve in de zuidelijke regio, waar nog steeds zware regenval wordt verwacht.

Het TMD verwacht ook dat er op zondag (18 december) weer een sterk koufront over het noorden zal trekken en enkele dagen zuidwaarts naar andere regio’s zal trekken voordat het verzwakt.

Bewoners in het zuiden moeten zich intussen schrap zetten voor hevige regenval, die overstromingen of overstromingen van natuurlijke waterwegen kan veroorzaken als gevolg van een lagedrukcel en matige noordoostelijke moesson die de Golf van Thailand en de Andaman Zee bedekt.

Het TMD meldde voorts dat het koude weer tijdens het lange weekend toeristen ook naar bergen zal brengen, zoals Chiang Mai’s Huai Nam Dang National Park en Phetchaburi’s Khao Phanoen Thung in Kaeng Krachan National Park. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!