Thaise premier roept op tot duidelijk vaccinplan voor 2022 en belooft ontslag voor ambtenaren die zich niet aan de regels houden

BANGKOK:- De Daily News berichtte via videoconferentie over de laatste kabinetsvergadering die werd voorgezeten door de Thaise premier en minister van defensie Prayuth Chan-ocha.

De premier riep het ministerie van Volksgezondheid op om een ​​duidelijk plan te gaan bedenken voor de aanschaf van vaccins voor 2022 en daar nu mee te beginnen.

De premier benadrukte zijn opdracht ten zeerste en vereiste ook transparantie bij het verstrekken van de eerste, tweede en derde dosis vaccin.

Dit is nodig om verwarring te voorkomen, merkte hij op. 

De premier vervolgde dat dit tot nu toe moeilijk is gebleven, mede vanwege de omgang met producenten. Maar ……….hij beweerde verder wel dat Thailand het tot nu toe best goed had gedaan.

Maar volgend jaar moet nog beter zijn.

Voorts vertelde hij bezorgd te zijn over de aanvoer van Astra Zeneca, aangezien een deel ervan deze maand over de datum zou zijn.  Opnieuw beval hij de MoPH om in beweging te komen.

Het ministerie van U weet wel,  Khun Anutin verzekerde de premier dat hij zijn woord zou houden en dat er geen vaccins over de uiterste gebruiksdatum zouden komen.

Er werd opgemerkt dat de MoPH het land had verzekerd dat 70-80% van de Thais tegen het einde van het jaar zou zijn gevaccineerd en hij riep de provinciale autoriteiten op om ervoor te zorgen dat ze de bevolking zouden vaccineren met de leveringen die ze kregen.

De premier waarschuwde voor de zoveelste keer voor corruptie bij de levering van vaccins en beloofde vooral de herhaling van namen dat mensen die schuldig werden bevonden, hun baan zouden verliezen of gedwongen zouden worden af ​​te treden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ThaiVisa
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: ThaiVisa 

2 gedachten aan “Thaise premier roept op tot duidelijk vaccinplan voor 2022 en belooft ontslag voor ambtenaren die zich niet aan de regels houden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!