De afsluiting van Phuket Town is opgeheven, behalve 2 lokale markten

PHUKET:- Nadat er een flink aantal Covid19 testen in Phuket waren uitgevoerd, bleek dat er een significant laag aantal infecties in de stad waren aangetroffen, zodat het grootste deel van de afsluiting van vorige week in het centrum van Phuket Town nu opgeheven, afgezien van de markt.  De gemeentelijke versmarkt in het hart van de lockdown blijft nog enkele dagen gesloten.

Verschillende andere marktgebieden blijven gesloten voor de duur van hun oorspronkelijke sluitingsperiode.  De Phuket City Municipality Fresh Market 2, gelegen nabij warenhuis Robinson, blijft tot en met vrijdag nog 2 dagen gesloten, en de Downtown Market voor de Phuket City Municipality Fresh Market 1 blijft tot na het weekend gesloten.

De gouverneur van Phuket, Khun Narong Woonciew, kondigde aan dat het gebied dat hij een week geleden had laten sluiten, gisteren om middernacht afliep, nu weer open mogen.  Er werden 1.360 mensen door het Phuket Provincial Public Health Office en de medische afdeling van de gemeente Phuket op het Covid19 virus getest.

Er werden bij de 860 geteste Thaise mensen 5 Covid-19-infecties aangetroffen en 13 positieve testresultaten bij de 500 migrerende werknemers.  Dit komt neer op slechts ongeveer 1,25% van de geteste personen die besmet zijn met Covid19 virus, een aantal dat laag genoeg mag worden geacht om Phuket Town te heropenen.

Hoewel het gebied binnen de perimeter van Ranong Road, Soi Phuthorn en Bangkok Road heropend zal worden, zijn de markten niet volledig voorbereid om te heropenen.  De markt moet grondig worden schoongemaakt en verkopers hebben tijd nodig om hun kraampjes weer op te zetten en klaar te maken voor zaken.

De gouverneur bedankte iedereen die betrokken was bij het testen en heropenen van het gebied.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: Phuket News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!