Thaise premier opperde het idee om de felbegeerde Formule 1-races in Na Jomtien te laten geschieden 

PATTAYA:- De premier van Thailand, Khun Srettha Thavisin, bezocht gisteren het strandgebied van Na Jomtien bezocht om de geschiktheid ervan voor het organiseren van een Formule 1 Grand Prix te beoordelen. Khun Srettha werd vergezeld door verschillende functionarissen, waaronder de heer Poramase Ngampiches, de burgemeester van Pattaya, en vertegenwoordigers van de Formule 1.

Khun Srettha had een korte discussie met vertegenwoordigers van de Formule 1 voordat hij vertrok naar de haven van Laem Chabang in Sri Racha,  voor een nieuwe inspectie. Dit laatste bezoek volgde op een eerdere inspectie van een andere potentiële Formule 1-racelocatie in Baan Chang, in de provincie Rayong.

De enthousiaste premier liet vandaag weten dat de luchthaven U-Tapao, Pattaya en Bangkok de kandidaten zijn om de Grand Prix van de Formule 1 te organiseren als de F1-organisatoren toestaan ​​dat de race voor de eerste keer in Thailand wordt gehouden.

Hij schreef op X: “Bij het nastreven van ons F1-doel omvat het U-Tapao Airport-project een faciliteit voor het type ‘circuitrace’ die maximale veiligheid biedt; terwijl Bangkok en Pattaya worden beoordeeld voor het type ‘stadsrace’ met respectievelijk de boeiende City of Angels en de schilderachtige raceroutes langs het strand.”

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!