De provincie Roi Et in Noordoost-Thailand neemt veiligheidsmaatregelen bij de raket festivals 

YASOTHON:- De lokale media van Yasothon meldde dat functionarissen voor rampenpreventie en -mitigatie, samen met relevante instanties uit het hoofddistrict Yasothon, een veiligheidsplan hadden opgezet voor het Bung Bang Fai, of Thai Rocket Festival, gehouden in het Tambon Phanom Phrai, van de provincie Roi Et.

Bij het Bung Bang Fai-festival, een ceremonie waarbij verdiensten werden verdiend, werden meer dan 1.000 raketten de lucht in gelanceerd. Deze festivals worden traditioneel van mei tot juli in verschillende provincies gehouden in de noordoostelijke regio van Thailand.

Aangezien de locatie van het raketfestival slechts drie kilometer verwijderd was van een dorp, werd een tijdelijke unit opgezet om potentiële gevaren van vallende raketten te monitoren en te voorkomen. Dorpsbewoners ontvingen actuele informatie via de dorpsnieuwstoren en werden voor de veiligheid verzameld bij een dorpstempel.

Gelukkig zijn er geen raketten in woonwijken geland; enkelen vielen in een rijstveld en een rivier, waarbij geen gewonden vielen.

Een oudere dorpeling, die onbekend wenste te blijven zei echter tegen de lokale media dat er jaarlijks minstens tien raketten in woonwijken vallen.

Deze traditie heeft geleid tot controverse onder Thaise internetgebruikers, die zich zorgen maken over de risico’s van het lanceren van 1.000 raketten, inclusief mogelijke ongelukken waarbij vliegtuigen en mensen betrokken zijn.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!