Britse pedofiel weet na vertrek uit Thailand 30 jaar uit handen van de Engelse politie te blijven, maar nu toch gearresteerd 

LONDEN:- Een Britse pedofiel is op een luchthaven in Londen gearresteerd nadat hij bijna dertig jaar in Thailand was ondergedoken, hij wordt alsnog geconfronteerd met dertig historische aanklachten wegens seks met minderjarigen.

Richard Burrows, een van de ‘meest gezochte’ voortvluchtigen van Groot-Brittannië, zag een einde komen aan zijn 50-jarige terreurbewind toen hij  werd aangehouden op de luchthaven Heathrow, nadat hij zich in Thailand had verstopt en 27 jaar lang aan beschuldigingen had ontkomen. van kinderseksaanvallen.

De 80-jarige pedofiel was sinds december 1997 voortvluchtig, toen hij niet opdaagde bij Chester Crown Court om terecht te staan ​​wegens twee aanklachten wegens buggery en elf aanklachten wegens aanranding van de eerbaarheid. De aanvankelijke aanklacht vloeide voort uit beschuldigingen van misbruik in een kindertehuis in Congleton, Cheshire, in de periode 1969-1971 en in de West Midlands van 1971-1981.

Na zijn recente arrestatie verscheen Burrows voor de rechtbank in Londen en werd hij in hechtenis genomen. Verder onderzoek door de openbare aanklager heeft ertoe geleid dat er dertig aanvullende aanklachten tegen hem zijn ingediend.

Het gaat onder meer om twintig aanklachten wegens aanranding van de eerbaarheid, één aanklachten wegens buggery, drie aanklachten wegens het maken van onfatsoenlijke afbeeldingen van kinderen (één categorie A, twee categorie B en één categorie C), en vier aanklachten wegens het met opzet bezitten van een vals identiteitsbewijs.

Bij de nieuwe aanklachten zijn nog elf slachtoffers betrokken en ze bestrijken de periode van 1966 tot 1996 in Cheshire, de West Midlands en West Mercia. Alle aanklachten zullen op 2 augustus worden behandeld in het Chester Crown Court.

Rechercheur-hoofdinspecteur Ian Smith van de politie van Cheshire verklaarde dat hij verheugd was de afwijkende persoon eindelijk voor de rechter te kunnen brengen

De zaak van Burrows heeft de aandacht opnieuw gericht op onderzoeken naar historisch misbruik en de cruciale noodzaak om langverwachte gerechtigheid te bieden aan de slachtoffers, zo meldde de Daily Mirror.

Burrows blijft in hechtenis terwijl de juridische procedure vordert. Vanwege het verreikende tijdschema en de ernstige aanklachten wordt verwacht dat de zaak aanzienlijke belangstelling van de media en het publiek zal wekken.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Britse pedofiel weet na vertrek uit Thailand 30 jaar uit handen van de Engelse politie te blijven, maar nu toch gearresteerd ”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!