Thaise premier loopt het parlement uit omdat parlementsleden niet luisteren

~IN HET GAREEL LOPEN~
(Precies doen wat er gevraagd wordt)

BANGKOK:- De Thaise premier Prayut Chan-o-cha is tijdens een parlementair debat weggelopen, schijnbaar omdat parlementsleden lachten en grappen maakten in plaats van naar hem te luisteren. Het incident vond gistermiddag plaats in het parlement terwijl de premier het project van de zuidelijke economische zone toelichtte als onderdeel van het censuurdebat. Hij beschuldigde sommigen van de aanwezigen ervan niet genoeg op te letten, beëindigde zijn toespraak abrupt en liep weg.

‘Ik denk dat ik hier zal stoppen omdat niemand luistert, en iedereen zit te lachen. Dat is genoeg, dank u.’

De premier betrad het debat na een beschuldiging van oppositie-parlementslid Prasertpong Sornnuwat, van de Kao Klai-partij, die de vice-minister van Binnenlandse Zaken Nipon Boonyamanee beschuldigde van machtsmisbruik.

Prasertpong heeft Nipon ervan beschuldigd dorpelingen in de zuidelijke provincie Songkhla te hebben verdreven door hen te dwingen hun land te verkopen om plaats te maken voor ontwikkelingen in het project van de zuidelijke economische zone. Hij zegt dat dit is gedaan om de eigen belangen van Nipon en die van zijn volk te behartigen.

Nipon beweert dat het geschil over het land plaatsvond voordat hij de verantwoordelijkheid voor het project op zich nam, waarbij hij erop aandrong dat de beschuldiging van Prasertpong ongegrond is en dat het project bedoeld is om de kwaliteit van leven van mensen in het gebied te verbeteren.

De premier nam vervolgens het woord om het project te verdedigen, erop wijzend dat de problemen in het zuiden van het land gecompliceerd zijn en zei dat de regering eraan werkt om ze op te lossen en welvaart in de regio te brengen.

Hij weerlegde de suggestie dat er geen vooruitgang is geboekt met het project, benadrukt dat het zich in de voorbereidende fase bevindt en wijst erop dat de ontwikkeling van infrastructuur klaar moet zijn voordat investeerders besluiten geld in de regio te steken. Het lijkt er echter op dat hij gefrustreerd raakte dat sommigen niet naar zijn uitleg luisterden en beschuldigden hen dat ze hem uitlachten, waarna de premier het debat verliet.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!