Quarantainehotel serveert kakkerlak, klaagt gast aan omdat hij erover klaagt

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Een hotel dat niet is gediend van kritiek klaagt een gast aan omdat hij het waagde kritiek te geven op het hotel. De gast neemt zijn woorden echter niet terug en heeft o.a. foto’s van kakkerlakkenpoten die in zijn eten zaten als bewijs.

Dunyawit Phadungsaeng, net vrijgekomen uit quarantaine in een hotel ten zuidoosten van Bangkok in de provincie Chonburi, zei dat hij bereid was om in het openbaar te debatteren over het hotel dat hem nu aanklaagt omdat hij kritiek durft te leveren op hun faciliteiten en diensten.

Dunyawit reageerde op het Ambassador City Jomtien Hotel, in Pattaya dat gisteren bekend maakte dat het een lasterzaak had aangespannen tegen mensen die het in diskrediet wilden brengen door leugens te verspreiden dat de kamers armoedig waren en het voedsel onhygiënisch.

“Als je denkt dat ik gelogen heb, kom dan alsjeblieft de mensen laten zien wat er aan de hand is”, zei Dunyawit, die daar verbleef na zijn terugkeer uit San Francisco. “Kom later niet om je excuses aan te bieden, want ik accepteer het niet van mensen die het niet oprecht menen.”

Hoewel het hotel Dunyawit het doelwit van zijn juridische actie niet publiekelijk had genoemd, kondigde het de rechtszaak aan een dag nadat Dunyawit voor het eerst zijn verslag deed via social media, waarna het hotel zich overigens heeft teruggetrokken als quarantaine voorziening.

“Het waren waarschijnlijk de meest verschrikkelijke 14 dagen van mijn leven … noem het geen quarantaine, maar een gevangenisstraf”, schreef Dunyawit. “Mensen zeiden dat staatsquarantaine prima is als verblijf en ik had niet verwacht dat het een chique vijfsterrenhotel zou zijn, maar ben je ooit teleurgesteld geweest, ook al had je geen verwachtingen?”

Dunyawit zei dat hij op 28 januari vanuit San Francisco in Bangkok aankwam en ervoor koos om zich te isoleren in een door de overheid gesteunde faciliteit omdat het gratis was, een beslissing die hij betreurde.

Zijn klachten gingen niet alleen slechte wifi-toegang en een verouderde televisie, maar ook over schimmel in zijn bed en een vreselijke geur waaraan hij ondanks driemaal te zijn verhuisd naar een andere kamer, niet kon ontsnappen. Hij zei ook dat elke kamer vol muggen en kakkerlakken zat, en dat hij moest betalen voor zijn eigen insectenspray om ze te doden. Andere slechte omstandigheden waren onder meer water dat uit het plafond lekte en een loszittende deur.

De mand had voldoende tijd om alle tekortkomingen zorgvuldig vast te leggen op tientallen foto’s en video’s.

Het breekpunt dat hem ertoe bracht volksgezondheidsfunctionarissen op te roepen om er iets aan te doen, waren echter de maaltijden waarvan hij zei dat ze slecht en onhygiënisch waren bereid. Hoewel het personeel zei dat dit zou verbeteren, zei hij dat er niets veranderde aan het eten of de toestand van de kamer.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook van Khun Topp Dunyawit Phadungsaeng
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Facebook

7 gedachten aan “Quarantainehotel serveert kakkerlak, klaagt gast aan omdat hij erover klaagt”

    1. ik heb voor dit soort omstandigheden wel eens moeten betalen, die schimmellucht herken ik maar al te goed. Dat was in het royal guesthouse in phnom penh riverside. En als ik buiten op het terras ging zitten kwam de eigenares klagen dat ik op haar stoel zat waar ze de krant ging lezen. ze leek eerder op een maffia baas dan een gastvrouw.

    2. Berthy is niet geheel gratis hee ..
      Overheid betaald dit hotel dus gratis is het niet en misschien betalen ze nog veel voor dit krot !

  1. Ik weet niet wat ik erger vind, de kwaliteit van het hotel of dat het hotel iemand kan aanklagen die daarover praat. Belachelijke middeleeuwse regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!