Thaise politie redde tot nu toe 364 slachtoffers van mensenhandel dit jaar

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise Politie heeft gisteren aangekondigd dat de Anti-Trafficking in Persons Task Force dit jaar 364 slachtoffers van mensenhandel heeft gered.

“De meeste slachtoffers werden gered uit Cambodja, terwijl drie werden teruggebracht uit de Emiraten, zei politiechef generaal Suwat Jangyodsuk.

“Verschillende verdachten, zowel Thaise als buitenlanders, zijn gearresteerd in verband met deze zaken”, zei hij.

De grootste arrestatie vond plaats in november toen de taskforce meer dan 300 Thais uit erbarmelijke (slaaf) omstandigheden in Phnom Penh redde. Negen Thais en 20 Chinese staatsburgers werden gearresteerd voor deze operatie.

Suwat voegde eraan toe dat de politie alle slachtoffers van mensenhandel zal helpen, ongeacht of ze hun land van bestemming legaal zijn binnengekomen of niet.

“Mensen die een baan in het buitenland zoeken, moeten eerst de juridische status van potentiële werkgevers bij gerelateerde overheidsinstanties zorgvuldig controleren”, waarschuwde hij.  “Pas ook op voor banen die enorme lonen beloven.  Als ze te mooi klinken om waar te zijn, zijn ze dat waarschijnlijk ook.”

Gevallen van mensenhandel kunnen worden gemeld via de hotline van 1599 of via https://www.facebook.com/antihumantraffickingpolice.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!