De provincie Sa Kaeo schaalt de grensbeveiliging op om geïmporteerde Omicron-gevallen te voorkomen

SA KAEO:- De provinciale autoriteiten van Sa Kaeo hebben de opdracht gekregen om de veiligheidsmaatregelen langs de grens met Cambodja te verhogen nadat het buurland eerder deze week het eerste geval van de Omicron-variant van Covid19 had gemeld, zo verklaarde gouverneur Parinya Phothisat.

De Cambodjaanse krant “Khmer Times” meldde enkele dagen terug dat Cambodja zijn eerste geval van Omicron-variant heeft ontdekt bij een 23-jarige lokale vrouw die terugkeerde van haar werk in Ghana.

“De grens tussen Sa Kaeo en Cambodja is momenteel nog niet open voor het publiek.  Mensen uit Cambodja die Thailand willen binnenkomen via grenscontroles, zullen zonder uitzondering een quarantaine van 14 dagen moeten ondergaan”, zei hij.  “Daarna ze een RT-PCR-test die negatief moet zijn, die nog 2-3 dagen duurt om te voltooien, maar een nauwkeuriger resultaat oplevert dan testen via antigeentestkits (ATK).”

Parinya voegde eraan toe dat hij politieagenten en grenspatrouillesoldaten in de provincie heeft geïnstrueerd om controleposten in te stellen op elke route die Cambodjaanse migranten zouden kunnen gebruiken om Thailand binnen te glippen, vooral de routes die naar de binnenprovincies leiden.

Ondertussen zei legercommandant, generaal Chalermpol Srisawat, gisteren dat hij zijn plaatsvervanger heeft aangesteld om op zondag (19 december) Sa Kaeo te bezoeken om toezicht te houden op de grensbeveiliging om de smokkel van illegale arbeidsmigranten over de grens in het district Khok Soong te voorkomen,  waar de afgelopen maanden verschillende gevallen van illegale binnenkomst zijn gemeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!