De orale antigeentestkit is in Thailand door het FDA nog niet goedgekeurd

BANGKOK:- De Food and Drug Administration, het FDA, verklaarde gisteren dat de Covid19 antigeen-testen die een resultaat geven wanneer ze op de tong worden geplaatst, eerst  nog moeten worden goedgekeurd voor gebruik in Thailand.

“Deze orale testkits zijn relatief nieuw en er is nog steeds geen informatie over hun veiligheid op de lange termijn”, zegt dr. Surachoke Tangwiwat, plaatsvervangend secretaris-generaal van de FDA.  “We hebben nog steeds gegevens nodig over het risico van toxiciteit bij herhaald gebruik en het risico dat chemicaliën uit de detector worden weggespoeld door speeksel en in de keel van de gebruiker terechtkomen.”

Hij wees er ook op dat deze kit nergens is goedgekeurd voor gebruik bij kinderen onder de 12 jaar vanwege het risico dat ze op de detector zouden kunnen kauwen.

“De FDA heeft slechts twee soorten antigeentestkits goedgekeurd die mensen thuis kunnen gebruiken – een die monsters verzamelt via neusuitstrijkjes, terwijl de andere speeksel test”, zei hij.  “Het verzamelen van speeksel varieert van merk tot merk en kan variëren van spugen in een kopje of rubberen bol tot het gebruik van een wattenstaafje.  De methode om de detector direct in de mond te stoppen moet echter nog worden goedgekeurd.”

De FDA heeft mensen ook geadviseerd om alleen ATK-kits te kopen met een “goedgekeurd door FDA”-stempel en de instructies zorgvuldig te volgen.

Een lijst met door de FDA goedgekeurde testkits voor zowel thuis- als professioneel gebruik is te vinden op https://www.fda.moph.go.th/sites/Medical.  

Videoclips die laten zien hoe u deze moet gebruiken zijn op deze website ook beschikbaar.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!