Thaise politie mag even tussendoor niet van een jointje genieten, de politiebureaus in Thailand dienen vrij te zijn van marihuana 

BANGKOK:- Het gebruik van marihuana of hennep op politiebureaus of in andere overheidscomplexen door de Koninklijke Thaise Politie verboden. Deze order is van toepassing op politieagenten, personeel en bezoekers van politiebureaus.

De hoofdcommissaris van de nationale politie, generaal Suwat Jangyodsuk heeft dit bevel uitgevaardigd om misbruik te voorkomen van de cannabis legalisatie, één kruid dat op 9 juni van de Thaise lijst van verdovende middelen werd verwijderd.

Het bevel voegde eraan toe dat de rook en geur van marihuana en hennep “overlast kunnen veroorzaken” voor mensen die overheidsgebouwen zoals politiebureaus bezoeken.

Het bevel gaf ook hoofdcommissarissen en hu supervisors de opdracht om het gebruik van zowel marihuana als hennep onder hun personeel te controleren om naleving van de wet te waarborgen en een positief imago te behouden.

De huidige wet verbiedt het gebruik van marihuana en hennep voor recreatie of het gebruik van extracten met tetrahydrocannabinol van meer dan 0,2 procent van het gewicht.  De wet verbiedt ook het gebruik van de planten door personen onder de 20 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Vorige maand kondigde de gouverneur van Bangkok, Chadchart Sitthiphan, aan dat alle scholen onder de Bangkok Metropolitan Administration marihuana cq. hennepvrije zones moeten zijn.

Afgelopen maandag kondigde het ministerie van Onderwijs ook een verbod aan op de planten in scholen in het hele land.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!