Thaise politie en anti-regeringsbetogers in felle confrontatie waarbij ontslag premier werd geeist om falend coronabeleid

THAILAND:- in de hoofdstad Bangkok, kwam het tot confrontaties tussen anti-regeringsdemonstranten en de politie. De politie gebruikte traangas, het waterkanon en rubberen kogels om de menigte uit elkaar te drijven. De demonstranten protesteren tegen het falend beleid van de regering om de uitbraken van coronavirus in te dijken en de impact ervan op de economie aan te pakken. Ze eisen het ontslag van premier Prayuth Chan-ocha.

In de Thaise hoofdstad Bangkok trokken meer dan duizend anti-regeringsdemonstranten naar het kantoor van premier Prayuth Chan-ocha. De politie zette verschillende wegen in de hoofdstad af met containers. Tijdens de confrontaties met de politie gooiden de demonstranten met stenen, flessen en vuurwerk. Er vielen verschillende gewonden. Vijf gewonden, onder wie drie agenten, werden naar het ziekenhuis gebracht. 

De demonstranten eisen het ontslag van de premier. Ze vinden dat hij de coronacrisis zeer slecht heeft aangepakt. “Het aantal besmettingen blijft stijgen en de gezondheidszorg wordt extreem belast”, klinkt het. Bovendien verloopt het vaccinatieprogramma veel te traag, volgens de betogers. Ze willen ook dat er meer geld naar de aanpak van de coronacrisis gaat. 

De afgelopen weken zijn er verschillende protesten tegen de regering gehouden. De frustraties blijven dan ook toenemen over het coronabeleid en de schade die verschillende coronamaatregelen aanbrengen aan de economie. Ook het aantal coronadoden blijft oplopen. 

Thailand heeft gisteren een record van bijna 22.000 nieuwe COVID-19-infecties op één dag gemeld. Bovendien heeft het land het hoogste aantal dodelijke slachtoffers, namelijk 212 mensen, aangegeven. 

Het Zuidoost-Aziatische land heeft sinds het begin van de pandemie in totaal 736.522 coronagevallen en 6.066 sterfgevallen geteld, als gevolg van het coronavirus.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: AFP 
Vertaling: Leslie Hodge
Bron: VRT.be

2 gedachten aan “Thaise politie en anti-regeringsbetogers in felle confrontatie waarbij ontslag premier werd geeist om falend coronabeleid”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!