Thaise politie dringt er bij het publiek op aan om met de claxonneer-gekte te stoppen

THAILAND:- Het Thaise “Thai Rath” deed verslag van de laatste virale waanzin op internet en beschreef het als uiterst gevaarlijk en illegaal.  

De Thaise bevolking beleeft momenteel een hype om de inzittenden in auto’s aan te moedigen om die keer te toeteren, dit doen zij door langs de kant van de weg een gebaar met drie vingers te maken.

 De plv. hoofdcommissaris van de Koninklijke Thaise politie, generaal Damrongsak Kittiprafat, verantwoordelijk voor transportzaken, zei dat dit NU onmiddellijk moet stoppen, omdat het tot ongelukken kan leiden.

Hij zei dat het gevaarlijk is voor kinderen om van de weg te zijn en gefilmd te worden, en het kan ertoe leiden dat vrachtwagenchauffeurs hun concentratie verliezen en andere weggebruikers irriteren en afleiden.

Hij citeerde de verkeerswet uit 1979 die stelt dat het toeteren van de hoorn alleen is toegestaan ​​als het wordt gebruikt om ongelukken te voorkomen.

Hij drong er bij vrachtwagenchauffeurs op aan niet te toeteren, omdat dit tegen de wet zou zijn en zou kunnen resulteren in een boete van 500 baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Asean Now 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!