Thaise politie arresteerde wederom een wapenhandelaar die op internet zijn handel aan de man bracht

NAN:- De politie heeft wederom een man gearresteerd voor het naar verluidt online verkopen van vuurwapens en heeft een geweer, een pistool en onderdelen van een luchtpistool in zijn huis in het Bo Klue-district van de provincie Nan geconfisqueerd.

De politie beweert dat de wapens van hetzelfde type zijn als die werden gebruikt tijdens een recente anti-regeringsdemonstratie in Bangkok.

Een gecombineerd team van politie en lokale agenten van de Crime Suppression Division (CSD) arresteerde de 46-jarige khun Warachart Pholchanthuek, in zijn huis in tambon Bo Klue Tai in het district Bo Klue, zo verklaarde generaal-majoor Suwat Saengnum.

Uit het huis werden een CZ-geweer, een 7,65 mm Star-pistool, twee .22-pistolen, 51 patronen van munitie, 510 pellets voor pneumatische (PCP) luchtgeweren en 28 kanononderdelen, evenals andere items in beslag genomen.

Generaal-majoor Suwat zei dat er veel wapenhandelaren online waren en dit opent de weg voor criminelen en mensen met slechte bedoelingen om wapens te verwerven. Hij had bevel gegeven om ze op te sporen en te arresteren.

De rechercheurs van de CSD kwamen erachter dat een PCP-handelaar in luchtgeweren vuurwapens verkocht via een Line-chatgroep.  Foto’s van persluchtpistolen en pistoolonderdelen in de Line-groep gepubliceerd om de verkoop te stimuleren.

De recherche identificeerden later de beheerder als Warachart Pholchanthuek en verkregen een arrestatiebevel van de provinciale rechtbank van Nan dat leidde tot zijn aanhouding, zei de CSD-chef.

De verdachte zou hebben toegegeven een besloten groep op Line te zijn begonnen om gemodificeerde PCP-geweren te verkopen voor 14.000-18.000 baht per stuk.  

Later veranderde hij zijn verkoopmethode in het verkopen van tickets die leden voor 350 baht per stuk kochten.  De lotnummers werden in een loting ingevoerd en de winnaar kreeg een luchtbuks.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: newsdirectory3
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: newsdirectory3.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!