Thaise paddenstoelenplukkers die naar Laos waren afgedwaald, zijn niet geïnjecteerd met Pfizer!

UBON RATCHATHANI:- Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontkrachtte gisteren de geruchten dat een groep Thais die in Laos in de cel zaten, nadat ze stiekem de grens waren overgestoken, met Pfizer-vaccin ingeënt waren.

De Thaise woordvoerder van het ministerie, khu. Thani Saengrat, bevestigde dat zeven Thaise paddenstoelenplukkers op 1 augustus in de provincie Champasak werden aangehouden nadat ze vanuit het Sirindhorn-district in Ubon Ratchathani de grens waren overgestoken.

De berichten in de Thaise media dat de Laotiaanse autoriteiten alle zeven paddenstoelenplukkers met Pfizer hadden ingeënt, zijn onwaar, zei hij.  Thani voegde eraan toe dat dergelijk nepnieuws andere Thais zou kunnen aanmoedigen om in hun voetsporen te treden.

Laos begon op 16 juni met massale vaccinatie met Pfizer-prikken die werden verkregen via Covax.  Pfizer, dat nog niet in Thailand verkrijgbaar is, is een mRNA-vaccin dat een hoge bescherming biedt tegen de Delta-variant van Covid-19.

De gezondheidsautoriteiten in Laos moesten nog beslissen of ze de zeven Thaise paddenstoelenplukkers zouden vaccineren, aldus Khun Thani.

De zeven Thai worden vastgehouden in detentiecentrum 21 in de provincie Champasak.  Ze zullen 14 dagen worden vastgehouden in overeenstemming met de Laotiaanse ziektebestrijdingsmaatregelen voordat ze terug naar Thailand worden gedeporteerd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken coördineert met de autoriteiten van Champasak om hulp te bieden aan de gevangenen en ervoor te zorgen dat alle zeven zo snel mogelijk naar Thailand kunnen terugkeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!