Bij een aanslag op legerkamp Narathiwat komt een ranger om het leven en raakte er vier soldaten gewond

NARATHIWAT:- Gisteren in alle vroegte kwam een ranger om het leven en vier soldaten raakten gewond toen vermoedelijke opstandelingen granaten naar een geïmproviseerd legerkamp in het Tak Bai-district van Narathiwat lanceerde.

Het leger een kamp aan de oevers van de Sungai Kolok-rivier opgeslagen om te voorkomen dat mensen de natuurlijke grens tussen Thailand en Maleisië oversteken.  Het kamp were bemand door acht soldaten in vijf tenten.

Een soldaat zei dat ongeveer 15 vermoedelijke opstandelingen granaten begonnen af ​​te vuren op het kamp via een M79-granaatwerper van Maleisische zijde.  Ze gooiden ook pijpbommen en begonnen met automatische te schieten, wat de soldaten ertoe aanzette om terug te schieten.


“Er was ongeveer 15 minuten lang geweervuur ​​totdat de andere kant stopte met vuren en waarschijnlijk de scène ontvluchtte nadat ze zich realiseerden dat ze het kamp niet in bezit konden nemen”, aldus een soldaat.  “Toen de rook was opgetrokken, vonden we het lichaam van vrijwillig boswachter Kiattikhajorn Nakhadee met meerdere schotwonden samen met meer dan 50 kogelhulzen en ongeveer 10 ontplofte pijpbommen.”
Vier andere soldaten liepen ook  verwondingen op, het zij niet ernstig en werden naar het Sungai Kolok-ziekenhuis gestuurd om behandeld te worden.

 Kolonel Thaweerat Benjathikul, hoofd van het regiment, zei dat hij gelooft dat de aanval een reactie was op de recente buitengerechtelijke executie van Rosalee Lamso, een vermoedelijke opstandeling tegen wie een arrestatiebevel was uitgevaardigd in het district Nong Chik in Pattani.

“De soldaten waren voorbereid zoals we een aanval verwachtten en waren in staat om te voorkomen dat opstandelingen het kamp innamen, hoewel de aanval heeft geleid tot het tragische verlies van legerpersoneel”, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!