Thailand gaat samen met Zwitserland aan de slag om Covid19 vaccins te produceren

BANGKOK:- De Thaise Minister van Buitenlandse Zaken, Khun Don Pramudwinai had gisteren een ontmoeting met zijn Zwitserse ambtgenoot Ignazio Cassis voor besprekingen over investeringen in de Eastern Economic Corridor (EEG) en samenwerking om Covid19 vaccins te produceren.

Herr Cassis stemde ermee in Zwitserse investeringen in de EEG te stimuleren en samen te werken met Thailand om het herstel van de gevolgen van Covid-19 te ondersteunen.  Er werden geen details gegeven over de vaccinproductieplannen van Zwitserland in Thailand.

Cassis maakt een rondreis door Thailand om namens Zwitserland van 100 beademingsapparaten en 1 miljoen antigeentestkits te doneren in de strijd tegen het Covid19 virus. De 26 ton zware lading medische apparatuur is vorige week van Zürich naar Bangkok gevlogen.

Khun Don maakte van de gelegenheid gebruik om aan te dringen op samenwerking met Zwitserland onder het BCG-concept (bio-economie-circulaire economie-groene economie) en de Europese Vrijhandelsovereenkomst (EVA) te bespreken die zich richt op schone energie.

Herr Cassis, tevens vice-president van Zwitserland, is op een officieel bezoek aan Thailand ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!