Thaise overheidsfinanciering haalt kleine openbare ziekenhuizen uit de financiële malaise 

THAILAND:- De aanhoudende Covid19 pandemie heeft openbare ziekenhuizen in afgelegen gebieden geholpen om aan een financiële ondergang te ontsnappen dankzij meer overheidsfinanciering, zo vertelde een ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid.

Dr. Kiartiphum Wongrachit, de secretaris van het ministerie, vertelde gisteren dat de financiële problemen van kleine openbare ziekenhuizen werden verlicht nadat de regering hen meer geld begon te geven om Covid19patiënten te verzorgen.

Normaal gesproken, zei hij, krijgen ziekenhuizen fondsen op basis van het aantal patiënten dat ze gedurende een jaar behandelen, en medische voorzieningen in afgelegen gebieden krijgen meestal kleine bedragen omdat er maar weinig patiënten zijn.

Op een schaal van één tot zeven, gebaseerd op de ernst van de financiële problemen, stonden 39 kleine openbare ziekenhuizen in 2020 op niveau zes, maar dit is vorig jaar teruggebracht tot acht en dit jaar nul, zei Kiartiphum.

Er waren 15 ziekenhuizen met de ergste financiële crisis in 2020, en het aantal is gedaald tot één vorig jaar en nul dit jaar.

Hij voegde eraan toe dat tot 829 of 92 procent van de 900 openbare ziekenhuizen in Thailand in het eerste kwartaal van dit jaar een goede financiële positie hadden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!