Zeldzame zonnebadende Siamese krokodil in het Kaeng Krachan National Park gespot

PHETCHABURI:- Een zeldzame volwassen Siamese krokodil werd eerder deze week door rangers in het Kaeng Krachan National Park in de provincie Phetchaburi gespot.

Het hoofd van het park, Khun Itthiphol Thaikamol, vertelde dat zijn rangers vorige week de foto’s van de krokodil hadden gemaakt, terwijl het lag te zonnebaden op de oever van de 35 kilometer lange kreek die door het park loopt.

Elke maand stappen rangers op een vlot en drijven  stroomafwaarts om camera’s op te zetten om dieren in het wild te observeren.  Deze reis kan tot vijf dagen duren en wordt uiterlijk op 20 februari afgerond.

“Dit is een bedreigd dier en de waarneming ervan in Kaeng Krachan is uiterst zeldzaam”, zo vertelde Itthiphol.

“Ze zagen ook andere wilde dieren zoals zonneberen, herten, gestreepte linsang, geelkeelmarter en otters.”

 De Siamese krokodil is geclassificeerd als een met uitsterven bedreigde soort door de Convention on International Trade in Endangered Species (CITES).  Ze zijn inheems in Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Kalimantan, Java en Sumatra.  

Een volwassen Siamese krokodil kan wel vier meter lang worden en legt meestal in mei eieren op een zanderige rivieroever.  Zoals de meeste zoetwaterkrokodillen zijn ze eenzame jagers en leven ze van kleine dieren.  Siamese krokodillen vallen mensen niet aan tenzij ze bedreigd of hongerig zijn.

Itthiphol zei dat de Siamese krokodillen wild zijn en heel anders dan krokodillen die op boerderijen zijn grootgebracht, die vaak worden gekruist.

 “Behalve de zeldzame krokodil heeft het Kang Krachan National Park ook een groter aantal tijgers gezien, die ook op de bedreigde lijst staan.  Dit betekent dat het ecosysteem van het park is verbeterd, dus zeldzame dieren beginnen zich te vermenigvuldigen, ” zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Centraal-THAILAND
Bron: The Nation  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!