Thaise overheid verlaagt boete voor het niet dragen van mondkapjes

~DE MELK OPTREKKEN~
(Het woord terugnemen, de belofte niet nakomen)

BANGKOK:- De regering is van plan de boete die wordt opgelegd aan mensen die in het openbaar géén mondkapjes drage te verlagen van 6.000 baht naar 1.000 baht voor hun eerste overtreding.

Degenen die deze wet overtreden, kunnen momenteel een boete krijgen van maximaal 20.000 baht, en voor het eerst overtreders krijgen een boete van ten minste 6.000 baht.

De Minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul zei na een ontmoeting met de National Communicable Disease Committee dat het een besluit had goedgekeurd om de boete voor eerste overtreders te verlagen.

 “De boete voor een overtreding van een gezichtsmasker kan worden vrijgesteld [of] verlaagd om het publiek niet extra te belasten”, aldus Charnvirakul.

Naar verwachting zullen meer politieagenten en personeel van het Department of Corrections worden belast met de handhaving van het mondkapjesbeleid.

“Afgezien van het gezichtsbedekkende beleid, zijn sociale afstand nemen en handen wassen nog steeds belangrijke maatregelen om ons te helpen de COVID-19-crisis te boven te komen,” zo vertelde khun Charnvirakul.

Dr. Opas Karnkawinpong,  de directeur van de Thaise gezondheidsdienst, zei dat overtreders voor de eerste keer een boete van maximaal 1000 baht krijgen, terwijl voor de tweede en derde keer een boete van maximaal 20.000 baht wordt opgelegd.

Het beleid was bedoeld om mensen bewust te maken ernst van de COVID-19-situatie, aldus dr. Karnkawinpong.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte eind vorige maand bekend dat mensen in 73 provincies, waaronder Bangkok, boetes zouden krijgen voor het niet dragen van mondkapjes buitenshuis.

De Bangkok Metropolitan Administration heeft een mondkapjes mandaat opgelegd aan alle voertuigen met meer dan één persoon in Bangkok om de uitbraak van het coronavirus in te dammen.

 Als er meer dan één persoon in het voertuig aanwezig is, moeten de bestuurder en de passagiers mondkapjes dragen, zelfs als ze tot hetzelfde gezin behoren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!