Gisteren telde Thailand 27 doden en 2.044 nieuwe Covid19 geïnfecteerde mensen

~COVID19 ONTWIKKELING IN THAILAND~

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid meldde gisteren weer een (te) hoog aantal Covid-sterfgevallen, 27 mensen vielen ten prooi aan deze sluipmoordenaar en 2044 nieuwe infecties moesten er opgetekend worden.

Van de dodelijke slachtoffers waren er 18 in Bangkok, twee in Samut Prakan en Nonthaburi, en één in Chaiyaphum, Chachoengsao, Ranong, Rayong en Pathum Thani.  

De leeftijden van degenen die aan het virus waren bezweken, varieerden van 30 tot 90 jaar oud, en de meesten hadden chronische aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes, obesitas en andere complicaties.  

Alleen al in Bangkok waren er 869 nieuwe gevallen (vergeleken met 739 de vorige dag), gevolgd door 201 in Nonthaburi, 165 in Samut Prakan, 89 in Chonburi, 69 in Samut Sakhon, 60 in Surat Thani, 39 in Pathum Thani, 33 in Chiang Mai, 32 in Ayutthaya en 29 elk in Nakhon Pathom en Ranong.  

Het aantal doden sinds het uitbreken van de pandemie meer dan een jaar geleden is gestegen tot 363 en dat van geïnfecteerden tot 78.855.  

In de derde golf van Covid-19, die begin vorige maand begon, waren er 49.992 gevallen en zijn 21.746 patiënten al hersteld.  

Van de 89 nieuwe gevallen in de provincie Chonburi waren er 38 in Banglamung District met de stad Pattaya, gevolgd door Chonburi City met 18, Sri Racha met 17, Pan Thong met 7, Sattahip en Ban Bueng met elk 2, en Phanat Nikhom en Ko Chan met 1. Drie patiënten wonen in andere provincies.  

Tot dusver heeft Chonburi sinds het aanbreken de derde golf van het virus begin april begon, 3.130 infecties en zeven doden heeft gemeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Rode Kruis Bangkok
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!