Thaise overheid verlaagt accijns voor voertuigen om industrie, veiligheid te stimuleren en vervuiling te verminderen

BANGKOK:- In een aankondiging in de Thaise Staatscourant stond deze week een aankondiging over het nieuwe accijnstarief voor personenauto’s met minder dan 10 zitplaatsen, pick-up trucks en motorfietsen, deze aankondiging kwam van het ministerie van Financiën.

De aankondiging, ondertekend door minister Arkhom Termpittayapaisith, stipuleerde dat de stap tot doel heeft de auto-industrie en de veiligheidsnormen voor voertuigen te promoten en de uitstoot van kooldioxide, die bijdraagt ​​aan de luchtvervuiling, te verminderen.

Het nieuwe tarief is bedoeld om lagere accijnzen te innen voor voertuigen die zijn uitgerust met actieve veiligheidsuitrusting die in alle drie de categorieën minder kooldioxide uitstoten.  Na 2025 wordt het tarief verder verlaagd tot 2027.

Voor een personenauto met minder dan 10 zitplaatsen, een motor van niet meer dan 3.000 cc en met actieve veiligheidsuitrusting wordt het accijnstarief van 9 juni dit jaar tot 31 december 2025 bijvoorbeeld vastgesteld op 25 procent als hij een  CO2-emissie van minder dan 150 gram/kilometer, 30 procent voor CO2-emissies van minder dan 200 g/km en 35 procent voor emissies van meer dan 200 g/km.  

Van 1 januari 2026 tot 31 december 2027 wordt de accijns voor dergelijke voertuigen echter verlaagd tot 13 procent als ze een CO2-uitstoot hebben van minder dan 100 g/km, 22 procent voor minder dan 120 g/km  , 25 procent voor minder dan 150 g/km, 29 procent voor minder dan 200 g/km en 34 procent voor meer dan 200 g/km.

De volledige details van het nieuwe belastingtarief voor alle toepasselijke voertuigen kunnen HIER worden bekeken

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!