Het consumentenvertrouwen vertrouwen in Thailand heeft een flinke knauw gekregen

BANGKOK:  De Thaise consumentenvertrouwenindex daalde in mei tot het laagste punt in negen maanden.  Dit komt door groeiende zorgen over inflatie en trage economische groei, zo liet Kamer van Koophandel van de Universiteit van Thailand, het UTCC, aan de Thaise media weten.

De index daalde in mei tot 40,2 van 40,7 een maand eerder.  Dit is de vijfde maand op rij van een daling van het consumentenvertrouwen sinds januari 2022.

Aangezien het land wordt geconfronteerd met de hoogste inflatiestijging in bijna 14 jaar, gevoed door stijgende energie- en voedselprijzen, zijn Thaise huishoudens nu bezorgd dat hun inkomen niet genoeg zal zijn om de stijgende kosten van levensonderhoud te dekken.

De voorzitter van het UTCC, Khun Thanavath Phonvichai drong er bij de Thaise regering op aan om de dieselprijzen in het derde kwartaal verder te verlagen om Thais te helpen het hoofd te bieden aan de stijgende kosten van levensonderhoud, terwijl de huidige dieselprijzen beperkt zijn tot 34 baht per liter.

Khun Thanavath riep ook op tot verdere versoepeling van de toegangseisen om meer buitenlandse bezoekers aan te trekken en inkomsten voor het land te genereren nu de toeristenindustrie herstelt van de Covid19pandemie.

Ondertussen verhoogde het Monetair Beleidscomité van de Centrale Bank van Thailand, het MPC, deze week zijn prognose voor de totale inflatie tot 6,2 procent in 2022, gevolgd door 2,3 procent in 2023.

Het MPC verwacht dat de Thaise economie dit jaar met 3,3 procent zal groeien.

De Federatie van Thaise Industrieën, het FTI meldde dat de Thai Industry Sentiment Index in mei verder is gedaald tot 84,3, het laagste niveau in zeven maanden.

De voorzitter van het FTI, Khun Kriengkrai Thiennukul zei dat bedrijven onder druk blijven staan ​​door stijgende brandstofkosten als gevolg van sancties tegen Rusland vanwege de invasie van Oekraïne.

“De wereldwijde economische onzekerheid baart Thaise ondernemers zorgen”, aldus Kriengkrai.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties:Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: thaienquirer.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!