Politie in Chiang Mai valt één school voor telefoonoplichters binnen en arresteert de leiding en leerlingen

CHIANG MAI:- De politie heeft in het district San Sai, een inval gedaan in een “school” gedaan, waar naar verluidt werkloze mensen werden opgeleid om als telefoonoplichters vanuit in Myanmar aan het werk te gaan.

Ongeveer 20 politieagenten van de sectie onderdrukking van technologiecriminaliteit, vielen gewapend met een bevel van de provinciale rechtbank van Chiang Mai, het drie verdiepingen tellende gebouw in San Sai binnen.

De inval kwam tot stand na informatie dat het gebouw, door een Chinese staatsburger werd gehuurd, die het gebruikte voor een callcenterzwendel, zo verklaarde generaal-majoor Veerachon Boonthawee, het plv. hoofd van de provinciale politie Regio 5.

Ze vonden op de tweede verdieping twee Chinese mannen en vijf Thaise vrouwen die achter computers werkten.  Er waren ongeveer 10 computers met berichten die Thais aanmoedigden om te solliciteren naar goedbetaalde banen.  De kandidaten zouden een opleiding krijgen in Chiang Mai en vervolgens naar Myanmar worden gestuurd.

In de advertenties stond dat sollicitanten in 100% veiligheid over de grens naar Myanmar werden gebracht, zo zei generaal-majoor Veerachon.

De zeven verdachten werden gearresteerd op beschuldiging van het invoeren van valse informatie in een computersysteem en in hechtenis genomen voor verhoor.

Volgens politie-onderzoekers heeft de Chinese leider van een bende telefonische oplichting het gebouw vele maanden geleden gehuurd en vrouwen ingehuurd om berichten te plaatsen waarin banen worden aangeboden aan mensen die door Covid19 pandemie werkloos zijn geworden.

De aanvragers zouden worden getraind om de telefoons te bedienen op een school die in het gebouw actief is.  Ze zouden vervolgens naar callcenters in Myanmar worden gestuurd, waarbij ze Thaise en Chinese slachtoffers als doelwit hadden en misleiden om geld naar hen over te maken.

Generaal-majoor Veerachon zei dat de recherche over informatie beschikte over de werkzaamheden van de bende op het gebied van telefoonoplichting in veel gebieden.  Ze hebben hun slachtoffers enorme schade toegebracht en er verder nog één tal grote operaties gepland om de callcenters te sluiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Panumet Tanraksa
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!