Thaise overheid treedt hard op tegen koelhuizen in Samut Sakhon, die verdacht worden van het hamsteren van varkensvlees

 
SAMUT SAKON:- De nationale politie kwam gisteren met functionarissen van het departement veeteelt in Samut Sakhon bijeen om drie koelcellen te controleren.  Ze hadden een tip gekregen dat de koelhuizen mogelijk varkensvlees aan het hamsteren waren om winst te maken, temidden van het tekort en de stijgende prijzen.

“De eerste koude opslag had het Ministerie van Binnenlandse Handel op de hoogte gebracht dat het 929 ton varkensvlees in zijn bezit heeft”, zo vertelde de directeur-generaal van het departement veeteelt, Sorawit Thaneto.”

Bij inspectie beweerde het bedrijf echter dat het onlangs 400 ton varkensvlees naar andere koelhuizen in Nakhon Pathom en Ratchaburi heeft vervoerd en dat het nog geen documenten heeft ingediend waarin de overdracht wordt beschreven.

 “Ambtenaren vonden ook 234 ton varkensvlees dat niet op het geregistreerd stond.  Het bedrijf legde uit dat een ander bedrijf in Ratchaburi sinds november vorig jaar zijn koelcel had gehuurd om vlees op te slaan”, zo voegde de directie eraan toe.

“Bij nadere inspectie van de documenten van het bedrijf bleek dat het geen bewijs van herkomst en transport van 71 ton varkensvlees in zijn bezit had.  Daarom werd deze hoeveelheid varkensvlees in beslag genomen en heeft het bedrijf tot zaterdag de tijd om de bijbehorende documenten te overleggen om het varkensvlees terug te krijgen.”

De tweede koelopslag in Samut Sakhon die werd geïnspecteerd, had naar verluidt documenten ingediend voor de opslag van 283 ton geslachte varkens, maar er waren geen kadavers van dieren in de faciliteit.  Het bedrijf zei dat de karkassen waren verplaatst naar een andere koelcel in de provincie, waar ambtenaren 441 ton varkenskarkassen vonden met bewijs dat 283 ton van het ene bedrijf is en 158 ton van het andere.

“Geen van beide bedrijven heeft documenten ingediend met details over de verplaatsing van de kadavers naar het departement van veeteelt en had de Afdeling Interne Handel verzuimd op de hoogte te brengen het varkensvlees daar zou worden opgeslagen”, zei Sorawit.  “Ambtenaren hebben de 441 ton varkensvlees in beslag genomen en zullen ze teruggeven als ze de vereiste documenten voor zaterdag  kunnen overleggen.

“Ambtenaren zullen doorgaan met het inspecteren van koelhuizen op mogelijke hamsteren van varkensvlees.  Tot nu toe hebben we tips ontvangen over verdachte activiteiten in maximaal 25 faciliteiten, waarvan 11 in Samut Sakhon”, voegde hij eraan toe.

Volgens de wet moeten degenen die meer dan 500 levende varkens of 5 ton varkenskarkassen bezitten de relevante autoriteiten op de hoogte stellen van de oorsprong, verplaatsing en intentie van opslag, anders riskeren ze een maximumstraf van een jaar gevangenisstraf en/of een boete van  20.000 Thaise baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!