De door Japan gedoneerde Japanse treinen zijn midden dit jaar klaar om over het Thaise spoor te denderen

BANGKOK:- De 17 KiHA 183-dieseltreinen die door de Japanse Hokkaido Railway Company aan Thailand zijn geschonken, worden momenteel aangepast zodat ze op Thaise spoor kunnen rijden, naar verwachting zullen halverwege het jaar vier treinen door thailand gaan rijden.

 “De Japanse dieseltreinen gebruiken assen van 1.067 meter breed, terwijl de Thaise spoorlijn 1 meter breed is”, zo vertelde khun Ekarat Sriarayiphong, de directeur van de afdeling public relations van de SRT.

“We zijn onlangs begonnen met het aanpassen van de treinen zodra ze in december vorig jaar arriveerden en nu kunnen ze op onze sporen rijden.  De volgende stap is om ze van een nieuwe kleur te voorzien, wat in een treindepot van de SRT gaat gebeuren”

Ekarat voegde eraan toe dat zodra de treinen opnieuw zijn geverfd, SRT aanpassingen zal doen aan andere systemen, zoals de motor, het transmissiesysteem, de airconditioning en de passagiersstoelen, zodat ze voldoen aan de Thaise voorwaarden.

“De voorgestelde modificaties zullen worden uitgevoerd op vier treinen tegelijk, en de eerste kavel moet medio 2022 worden voltooid.  Deze treinen zuilen korte afstanden naar Ayutthaya en Chachoengsao rijden om het binnenlands toerisme te bevorderen”, zei hij.

De KiHA 183 dieseltreinen hebben een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.  Elke trein heeft vier draaistellen en biedt plaats aan maximaal 216 passagiers.  Eenmaal voltooid, zijn ze volledig worden voorzien van airconditioning en bevatten ze verstelbare stoelen en toiletten.

Hoewel SRT deze treinen gratis ontving, betaalde het een particuliere aannemer 42,25 miljoen baht om ze van Japan naar Thailand over te brengen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!