Thaise overheid stopt met de reisprogramma vanwege massale fraude

~KLARE WIJN SCHENKEN~
(Eerlijk en duidelijk vertellen hoe de situatie in elkaar steekt.

BANGKOK:- Het kabinet wil op 30 april het “Rao Tiew Duay Kann” (We reizen samen) reisprogramma, waarmee massaal gefraudeerd wordt,gaan stoppen.

Het ministerie van Toerisme en Sport en de State Tourism Authority (TAT) hebben de opdracht gekregen om het programma opnieuw te ontwerpen om frauduleuze praktijken te voorkomen of om nieuwe campagnes op te zetten, aldus woordvoerder Anucha Burapachaisri van de regering.

Het programma, gelanceerd op 15 juli 2020, maakt deel uit van de inspanningen van de regering om binnenlands toerisme te stimuleren.  Geregistreerde deelnemers betalen slechts 60 procent van de kamerprijzen in hotels, terwijl de overheid de rest betaalt.  De subsidie ​​was in de eerste fase beperkt tot 3.000 baht per nacht voor maximaal vijf opeenvolgende nachten en werd later verlengd tot tien nachten voor overige uitgaven: 600 baht van vrijdag tot zondag en 900 baht van maandag tot en met donderdag.  

De overheid betaalt ook 40 procent van de prijs van vliegtickets, tot een maximum van 3.000 baht per persoon.  Toeristen kregen automatisch een voucher. De hotelexploitanten hopen dat de overheid de campagne zo snel mogelijk voortzet.  Het is niet verstandig om de verlenging uit te stellen alleen omdat de fraudebeschermingsmaatregelen niet effectief zijn, benadrukte Khun Ladad Bungsrithong, president van de noordelijke tak van de Thai Hotels Association, “We hebben nog steeds effectieve steun nodig om werkgelegenheid te behouden.” 

Khun Marisa Sukosol Nunbhakdi, voorzitter van de Thai Hotels Association, voegde eraan toe dat de overheid de economie op alle mogelijke manieren moet stimuleren en hotelexploitanten moet helpen het hoofd boven water te houden. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerste aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Facebook Voice TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!